Улогата на вештачката интелигенција во дизајнирање инклузивни работни места

Преку користење алгоритми што се фокусираат на вештини, квалификации и на искуство, место на лични мани, ВИ може да им помогне на организациите да изградаттимови што...

Продолжи

Вработуваме според вредности, не според квалификации

Превод Симона Петковска Вредностите што се потребни за вработување во 21 век, улогата на бизнисот во одржливиот развој, промените што ги доживува светот откако живее...

Продолжи

„Санденс“ за Холивуд е тоа што е блокчеин за таксиратот, а „Медена земја“ за капитализмот

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ („ХАНИЛЕНД“) - ШЛАКАНИЦАТА ЗА КАПИТАЛИСТИЧКИОТ НАЧИН НА ОДНЕСУВАЊЕ КОН ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ, ДОБИ ПРИЗНАНИЕ ТОКМУ НА ВИСТИНСКОТО МЕСТО. „САНДЕНС“ Е ФЕСТИВАЛ НА ХРАБРИОТ ФИЛМСКИ ЈАЗИК, ТОЈ ШТО...

Продолжи