Доза вести

Ученици од „Ѓорѓија Пулевски“ заедно со „Боренка“ цртаа дрвца што наскоро ќе се засадат

Во просториите на Младинскиот центар Матично, изминатата недела се одржаа едукативни работилници на иницијативата „Боренка“, во реализација на тим од Сојузот на извидници на Македонија .
Средбите собраа близу 100-ина заинтересирани ученици од  ООУ „Ѓорѓија Пулевски“.
– На почетокот поразговаравме за нашата животна средина, како ние луѓето ѝ штетиме, но и ја чуваме. Еден од нејзините најголеми непријатели се шумските пожари, па затоа децата имаа можност да гледаат едукативен цртан „Ден во шумата“, а потоа сите заедно се префрливме кон цртање дрвца со помош на јагленчиња, споделуваат од „Боренка“.
Нацртаните дрвца учениците ги посадија во виртуелната шума: www. borenka.mk, и истите, веќе на првото следно пошумување, ќе бидат и реално засадени на опожарено подрачје.

Напишете коментар