Потребна ни е политичка волја за стратегијата за ментално здравје на младите

Документот носи четири главни приоритетни цели, кои државата треба да ги реализира и исполни до крајот на 2026 година и кои треба да придонесат кон грижата за менталното...

Продолжи

Како извидништвото влијае на развојот на младите?

По објавите за користа од движењето на извидниците, успесите на Сојузот на извидници и информациите за најголемата иницијатива за пошумување опожарени подрачја кај нас – „Боренка“, споделуваме...

Продолжи

Најголемиот успех е нашето членство! (интервју со Владимир Костовски од Сојузот на извидници на Македонија)

Извидниците денес се гласни против нееднаквоста и неправдата, масовно организираат кампањи за заштита на животната средина и регенерација на македонскиот биодиверзитет, се застапуваат за...

Продолжи

Ден за кариера во Битола – вмрежување, забава и можности за невработени лица

Младинскиот културен центар Битола, во соработка со низа партнери организира поврзување на бизнис заедницата со невработени лица и промоција на отворени работни позиции

Продолжи

Пријавете се на првата crowdfunding платформа за млади социјални претприемачи

„Млади претприемачи“ е новата crowdfunding платформа наменета за генерирање почетен капитал за реализација на социјални бизнис идеи на млади лица. Платформата ја работи Национален младински совет на Македонија...

Продолжи

Kако до професии на иднината кои ќе ги задржат младите во земјава?

Што очекуваат младите од работодавачите и како до професии на иднината кои ќе ги задржат младите во земјава – Младите и работодавачите бараа решенија на јавна дебата на ИДУЕП

Продолжи

Аплицирајте за Наградата за младинско учество

Отворен е повикот за Наградата за младинско учество, која го препознава и валоризира трудот на младите при адресирање различни општествени прашања. Наградата се доделува во...

Продолжи